Oskar Ek | Formgivare och keramiker
Oskar Ek är formgivare och keramiker. Han har sina rötter i Malmö men arbetar numera från sin studio och workshop i hjärtat av Göteborg under varumärket Studio Ek
Oskar arbetar med olika sorters lera för att ta fram nya spännande ytor och strukturer för unika keramikserviser. 
För tillfället arbetar studion med två produktionsområden. Industriell design, konsultation och produktion av specialbeställningar för gastronomi- och restaurangkoncept. Även konstnärlig design/produktion dels för det egna varumärket men också för andra designföretag.
Unika föremål i keramik av Oskar Ek
Oskar tar inspiration från Asien, strukturer och mönster, historia, arkeologi och det industriella kontra det naturliga.
“Jag jobbar olika, ibland låter jag former komma genom experimenterandet/görandet och ibland är det väldigt strikt från skiss till produkt. Det som gör en produkt unik är att man lägger in sitt eget tyckande och tänkande. Själva produkten kan vara vanlig men det är dem små detaljerna och kombinationerna som gör den min. Det är som ett fingeravtryck.”
Oskar Ek är utbildad på Högskolan för design och konsthantverk med en Kandidat i Keramikkonst och en Master i Design. Han har sedan frilansat som produktformgivare tills Studio Ek startades upp år 2016.
“Min roll i en familj är den yngsta brodern, en glädjespridare till 100% och kreativ direktör från och till.”
Oskars produkter hittar du, utöver i butiken ENfamilj, på Michelinkrogar, restauranger och i designbutiker runt om i landet.
Back to Top