Ebba Huberyc | Smyckesdesigner och silversmed 
Ebba Huberyc har arbetat heltid som silversmed i snart 30 år. Till en början i Malmö, men sedan 20 år tillbaka i Rörum på Silvergården som ligger på Österlen. Där har Ebba och hennes sambo Clemens Ek sitt boende, verkstad och galleri.
Ebba arbetar med egen design på smycken och har ett antal återförsäljare, en webbutik, det egna galleriet på Silvergården som är öppet från påsk till augusti samt butiken ENFamilj. Ebba jobbar också med utställningar, både själv och tillsammans med andra.
Personliga vardagssmycken av Ebba Huberyc
Ebba Huberyc arbetar främst i silver, men även i järn, mässing och guld. Varje smycke är handgjort och blir på så sätt unikt i sin utformning. Även om Ebba ofta upprepar en form, så får varje smycke sin personliga prägel. 
“När jag möter en kund som visar sin hand och säger att de har burit sin ring varje dag sen de köpte den, då blir jag glad. Personliga vardagssmycken i enkla former är lite av mitt signum.”
Ebbas roll i En Familj varierar, som för de flesta av medlemmarna, men hon arbetar främst med skyltning och exponering och ansvarar för variation av utbudet hos ENFamilj så att det alltid ska finnas något nytt för butikens kunder. Man kan även träffa Ebba i butiken då och då.
Det kommande året ska Ebba Huberyc arbeta med ett antal utställningar på olika platser, vilket medför nya smycken och nya tankebanor som i sin tur sedan kan bidra med en utveckling i de smycken hon visar och säljer i butiken ENFamilj.
“Jag trivs väldigt bra med livet och arbetet som det är nu och tycker det är spännande med de olika möjligheter som vår butik ENFamilj kan bidra med.”
Back to Top