Clemens Ek | Möbelsnickare & silversmed
Clemens Ek har arbetat med trä och möbler i över 45 år. Under de senaste 20 åren har han även inkluderat metall, såsom silver och järn, i sitt hantverk. Clemens har en gedigen grund i yrkesrollen som inredningssnickare, men med tiden har han låtit arbetet med sin egen design få ta allt större plats.
Flytten till Österlen tillsammans med sambon Ebba Huberyc inspirerade honom att börja tillverka möbler till deras egna hem och trädgård och detta utvecklades i sin tur till produktion av en större kollektion möbler som nu finns till försäljning i Silvergårdens galleri och hos ENfamilj. Clemens Ek menar att det ofta är behov som föder idéer.
“Jag är lite av en renässansman och gillar att jobba i alla material, så det blir även en del smycken i silver, ljusstakar i järn och utemöbler i betong.”
Unik, handgjord design signerad Clemens Ek
Samtliga av Clemens Eks föremål är handgjorda, vilket gör varje produkt unik. I butiken ENfamilj i Malmö har han flera roller. Han är leverantör av möbler och smycken och arbetar med att ta fram prototyper när en ny idé väcks. Clemens tycker mycket om att bara vara i butiken och umgås med sin familj, kunder och vänner.
Back to Top