Andrea Huberyc | Silversmed och smyckesdesigner
Andrea Huberyc har alltid tyckt mycket om att uttrycka sig med kläder och smycken. Därifrån var steget inte långt att börja designa sina egna smycken eftersom silversmidet ständigt funnits kring henne. Nya idéer växer fram utifrån egen smak och vad hon själv skulle vilja bära. Hennes design brukar kännetecknas med enkla former och utstickande detaljer.
Andrea Huberyc är formgivare och journalist
Idag arbetar Andrea Huberyc som journalist vilket har resulterat i att silversmidet är något hon ägnar sig åt i mån av tid. Tidigare har Andreas produkter sålts i olika butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö, men nu finns de enbart att hitta i butiken ENfamilj i Malmö.
Andreas finaste minne som smyckeshantverkare var när en tacksam kund visade sin uppskattning genom att skicka en handmålad mugg till henne. Motivet på muggen föreställde kundens hand bärandes på en av Andreas ringar.
“Jag är också stolt över när jag tillverkade en klänning som bestod av kopparplattor och sytråd. Det tog extremt lång tid och mycket tålamod men jag fick ihop den till slut.”
I framtiden vill Andrea Huberyc fortsätta skapa smycken åt ENfamilj även om hennes huvudsyssla idag är inom journalistik.
Back to Top